« Vissza   1-10 | 10-20 | 20-30 | 30-40 | 40-50   Előre »
   

1998 őszén hirdették meg először a Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei programot, így kívántak bemutatkozási lehetőséget biztosítani a városban élő független filmeseknek. Akkor három alkotót kértek fel, és az ő munkáikat láthatta a közönség. 2000 októberében rendezték meg a második alkalommal a F.F.(r)F-t. Erre már felhívást írtak ki, amire kilenc alkotó jelentkezett. Két évvel később tíz filmes alkotó 14 rövidfilmje futott a vásznon. 2004-ben már három naposra bővült a program, így egy kisebb fesztivállá alakult át, s Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál címmel hirdették meg, a Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei azóta ennek a rendezvénynek a részét képezi. A fokozódó érdeklődésre és a mozgóképes alkotók aktivitására való tekintettel, évi rendszerességgel jelentkezik a fesztivál és benne a fehérvári rövidfilmek. Időközben nagyon jó kapcsolat alakult ki a Magyar Független Film és Videó Szövetséggel (MAFSZ), a székesfehérvári filmek egyre fontosabb részét képezik a szövetség szemléinek.  tovább »
2010.11.17. 16:40
 
A Széna Egyesület a Családokért, hagyományteremtő céllal rendezte meg tavaly először a Halloween napi programját, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen élményt nyújtott. Idén sem maradhat el a „rémisztő” esemény. 2010. október 29-én (péntek) 16 órától várnak mindenkit szeretettel a Családok Li getében (Bátky Zsigmond utcai játszótér). Sok izgalmas játék és feladat várj rátok: tök-faragás, arcfestés, újságpapír tánc, lufi-durrantás, „lézerpálya”, és felvonulás. A kicsik cukorkát is gyűjtögethetnek a saját maguk által készített kosárkába.   tovább »
2010.10.27. 14:45
 
A klub által szeptemberben meghirdetett rajzpályázatra 16 fehérvári általános iskolából, 113 munka érkezett. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen a legkülönfélébb technikával készült, különböző témájú rajzokból kellett kiválasztani a legjobbakat. Végül némi kompromisszumra kényszerültek a bírák: a második helyet megosztották, ezen felül pedig négy különdíj is kiosztásra került. A díjazásban nem részesült pályázók emléklapot és Vidis matricát kapnak, amelyeket az iskolákon keresztül juttat el a klub az értintett diákokhoz. A díjátadásra pénteken, a Videoton - Bp. Honvéd bajnoki mérkőzés szünetében kerül sor a Sóstói Stadionban, amelyre természetesen a nyertes gyerekeket és szüleiket is várják. A djazottak névsorát és a beküldött pályamunkákat megtekinthetik a VIDI honlapján. tovább »
2010.10.27. 14:36
 
A FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP alkalmából, csütörtökön 13.00-kor tartja meg az Alcoa közösségi, társadalmi felelősségvállalási programját a Szivárvány Óvodában. Háttérinformáció a világnapról: 1991 okt 21-én jelent meg az IUCN (Világ Természetvédelmi Unió), a UNEP (ENSZ környezetvédelmi programja) és a WWF (Világ Vadvédelmi Alap összefogásában és nemzetközi kiadásában a „Földünkért: stratégia a fenntartható élethez” címet viselő új élővilág megőrzési stratégia. A dokumentum a riói Föld Csúcs előkészítésének is tekinthető, hiszen világkonferencia megrendezését tartja szükségesnek. Javaslatot tesz több világegyezmény elfogadására is. Azóta ünnepeljük világszerte okt 21-én a FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAPOT, melyen arra emlékezünk, hogy az emberiség élete és környezetének sorsa alapvetően összekapcsolódik, ami e világnap legfontosabb üzenete! tovább »
2010.10.18. 14:07
 
A BOCS Alapítvány készített egy 5 részes, az 'Eljövendők hangjai' című spot sorozatot. A sorozat a társadalmi tudatosság növelésére a jövő generációk jogai, az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Céljai, a szegénység elleni küzdelem világnapja (okt. 17.), a szegény országok segítése (nemzetközi fejlesztés), a klímamegbolondulás és ökológiai válság enyhítése érdekében készült. Kattintson a linkekre: Eljövendők hangjai 1 ; Eljövendők hangjai 2 ; Eljövendők hangjai 3 ; Eljövendők hangjai 4 ; Eljövendők hangjai 5 .    tovább »
2010.10.14. 17:30
 
Október 17-e a Szegénység elleni küzdelem világnapja. Ma több ember éhezik, mint amennyi kétszáz éve összesen élt a világon! 2000-ben az ENSZ millenniumi csúcstalálkozóján a világ nemzetei nyolc fejlesztési célt fogalmaztak meg 2015-re. Az első: 15 év alatt felére csökkenteni a súlyos szegénységet, azaz a napi egy dollárnál kevesebből élők számát. Azóta az életszínvonal mérésénél napi 1,25 dollárnál húzzák meg a szegénységi küszöböt az alapvető cikkek drágulása miatt. A Világbank idei jelentése szerint a szegények aránya a fejlődő országokban 1981 és 2005 között 52 százalékról 26 százalékra mérséklődött, de még így is 1,4 milliárd ember élt rendkívül szegény körülmények között 2005-ben.   tovább »
2010.10.14. 17:18
 
A SZÉNA Egyesület a Családokért pályázatot hirdet olyan receptek beküldésére, ami a rászoruló családok életét segíti. A pályázat keretében főételek receptjét várják, melyek ízletesek és minimális összegből elkészíthetőek. A pályázat célja: Népszerűsíteni kívánják azokat az ételeket, melyekből a mindennapokban olcsó, ízletes és egészséges ételt lehet varázsolni a nehéz napokban is a családok asztalára. A pályázatok beküldésének határideje: 2010. október 31. A pályázatokat emailen és levélben fogadják. A program a „2010 – A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Éve” keretében valósul meg.   tovább »
2010.10.14. 17:08
 
A Videoton FC az elsők között döntött arról, hogy a károsultak megsegítésére jótékonysági mérkőzést játszik az egyik érintett település csapatával, a Devecser SE együttesével. A vörösiszap ár egyébként teljesen elmosta a devecseri sportpályát is, beleértve az öltözőket és a szertárat is. A fehérvári klub kezdeményezéséhez csatlakozott a Magyar Máltai Szeretszolgálat, a Nike Magyarország, a Sport&Media Kft. és a VT Transmann Kft. A Videoton FC sportszergyártó cége, a Nike Magyarország egy teljes garnitúra felszerelést - 18 db mezt, nadrágot, sportszárat -, valamint 25 db labdát ajánlott fel a Devecser SE részére, amit a szerdai mérkőzésen ad át a Vidi. A székesfehérvári VT Transmann cég felajánlásának köszönhetően a devecseri játékosok és a település lakói ingyen tudnak eljutni a mérkőzés helyszínére.  A csapatunk hazai mérkőzését biztosító Hardforce Security Kft. pedig a veszprémi jótékonysági eseményt ingyen biztosítja. A jótékonysági mérkőzésre 1000 Ft-ért lehet belépőt váltani. A Videoton FC a teljes jegybevétellel a devecseri károsultakat segíti. A mérkőzés időpontja: 2010 október 13. (szerda), 15.30 óra. Helyszín: veszprémi Városi Stadion.  tovább »
2010.10.08. 18:14
 
A WWF Magyarország Panda túrájának időpontja 2010. 10. 16. (szombat), délelőtt 9 óra. Indulás Budapest II. kerületének Adyligetéből. A helyszín kétféleképpen közelíthető meg, gépkocsival a Nagykovácsi úton. (Parkolási lehetőség az étterem / abc melletti parkolóban ill. a Kútföldi úton.) vagy a 63-as autóbusszal, az Adyliget megállónál kell leszállni. A kényelmes túrázás érdekében az ajánlott ruházat az időjárásnak megfelelő réteges öltözet, esőkabát és megfelelő lábbeli. A túra tervezett útvonla: Fekete-fej – Petneházy-rét – Nagykovácsi (rövidebb útvonal vége) – Nagy-Szénás oda vissza. – busszal vissza Adyligetre. Regisztráljon a pandaklub@wwf.hu e-mail címre.  tovább »
2010.10.08. 18:01
 
A Széna Egyesület a Családokért  ismét Hídépítő-tréninget szervez anyukáknak. A gyermekük nevelésével több évig otthon lévő anyáknak segítsen hidat építeni az otthon és a felgyorsult, elvárásokkal teli külvilág között. Azok az anyák, akik rövidebb-hosszabb időt családjuk és gyermekeik gondozása érdekében otthon töltenek, amikor elérkeznek életük következő szakaszához és családjuk mellett állást keresnek, számos problémával találkoznak. A csoport zárt, azaz menet közben becsatlakozni ill. egy-egy alkalmon részt venni nem lehet. A tréning 8 alkalomból áll heti rendszerességgel csütörtöki napokon. Jelentkezési határidő: 2010. október 12. Első időpont: 2010. október 14., 9-15 óráig. tovább »
2010.10.08. 17:38
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
      
 
 
Név:
E-mail cím: