« Vissza   1-10 | 10-20 | 20-30 | 30-40 | 40-50   Előre »
   

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Civil Nap 2010. október 9-én (szombat) 10 órától a belvárosban. 11 órától az Alba Regia Táncegyesület néptáncbemutatójával indulnak a programok, majd 18 órakor a Méhkasaula Kulturális Egyesület audiovizuális estjével zárul a rendezvény. A rendezvényen a SZÉNA, a Szociális Háló és sok fehérvári civil szervezet is bemutatkozik. A gyerekeket játszóház, a felnőtteket teszt várja.  tovább »
2010.10.08. 17:34
 
A Videoton FC - az iskolák örömére - idén is folytatja a tavalyi tanítási évben megkezdett sikeres testnevelésóra sorozatát.  A különleges órákra mindig ellátogat egy-két játékos, akik beszélgetnek és fociznak a diákokkal. A tanév első színhelye a Szent Imre Általános Iskola volt, ahol legutóbb Dvéri Zsolt és Lipták Zoltán járt.  Most Bekő Balázs edző és Vaskó Tamás tette tiszteletét. Természetesen a tavalyi évhez hasonlóan, ezúttal sem érkeztek üres kézzel a csapat képviselői. Ez alkalommal vidis nyakbalógókat vittek magukkal ajándékba. Képgaléria megtekinthető IDE KATTINTVA. tovább »
2010.10.07. 17:01
 
A MéhKasAula novemberi programjában tízedik alkalommal teremt otthont a székesfehérvári, ill. a városhoz kötődő filmes alkotók munkáinak. A beérkezett filmek a VII. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál keretén belül 2010. november 20-án kerülnek bemutatásra. A beküldendő anyag hossza kb. 5-10 perces (30 percnél hosszabb ne) legyen. A filmeket téma, ill. műfaji megkötés nélkül várják. A filmeket kizárólag DVD formátumban (DVDvideo! nem .avi!) fogadják el. A fesztiválon bemutatásra kerülő filmeket elő zsűri válogatja ki! Postára adás dátuma: 2010. október 27. Felhívás plakátja. tovább »
2010.09.29. 13:43
 
Székesfehérvári általános iskolások európai városok épületeit ábrázoló rajzaiból készült verses kifestőkönyv ünnepélyes átadására kerül sor 2010. szeptember 30-án csütörtökön, 14.00 órakor a Tolnai Utcai Általános Iskolában. Kedvcsinálóul álljon itt a kiadvány előszava: "Kedves Gyerekek! Ugye jól ismeritek már Székesfehérvár utcáit és épületeit? Bizonyára így van, hiszen már két alkalommal vehettetek a kezetekbe olyan kiadványt, amelyet társaitok készítettek Nektek, és mindenkinek, aki szebbnél-szebb rajzok segítségével szerette volna megismerni a királyok városát. Ha tényleg igennel feleltek az előbbi kérdésre, akkor itt az ideje, hogy a kezetekben tartott album segítségével átlépjétek a város határait, és felfedezzétek Barcelonát, az észt fővárost, Tallint, vagy éppen a legnagyobb bolgár hegység, a Vitosa lábainál fekvő Szófiát. Szép utazást, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!"  tovább »
2010.09.29. 13:20
 
Bowling verseny országosan, cégeknek! Remek társaság, neves ellenfelek, kiváló pálya, izgalom, kihívás és persze egy remek esti bowlingozás a kollégákkal - ez az Üzleti Bowlingliga bowling verseny! 2008 ősze óta ráadásul országos keretek között! A Budapesten már évek óta népszerű céges bowling verseny előbb Székesfehérvár, majd Győr városba is megérkezett. Így már vidéki nagyvárosokban is elérhető ez a kellemes, könnyed esti sportprogram, ami egyrészt izgalmas házi versenyt is jelent Neked és kollégáidnak, másrészt pedig presztízsértékű viadalt városod, és az ország vezető cégeinek csapataival. További részletek és nevezés IDE KATTINTVA. Az Üzleti Bowlingliga jelentkezési határideje: 2010. október 12. (kedd) 24:00. tovább »
2010.09.29. 13:09
 
Az Esélyek Háza által, az Esélyhónap keretén belül megrendezésre kerülő 8. Para Aktív Program célja, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedjenek a mozgássérültek életével, másrészről, hogy a mozgássérült emberek otthonukból kimozdulva, a gyerekek társaságában alkotó tevékenységgel töltsenek egy napot. tovább »
2010.09.29. 11:28
 
A Szegénységben Élők Találkozóját első alkalommal – európai mintára – 2005 októberében szervezték meg azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsenek a szegénységben élő emberek és a döntéshozók közötti közvetlen párbeszédre, a szegénység csökkentésével kapcsolatos lehetőségek közös végiggondolására. Az első Találkozót további hasonló rendezvények követték 2006-ban és 2008-ban. Az idei rendezvényt a 2010 - A szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve keretében szervezik meg október 16-án Budapesten a Parlamentben. A Találkozóra mintegy 100-120 szegénységben élő embert, döntéshozókat (országos és helyi politikusokat), az államigazgatás szereplőit és elismert szakembereket várnak.  tovább »
2010.09.28. 10:07
 
A Székesfehérvári Vadmadárkórház tiszteletbeli elnöke Prof. Dr.Komáromy János lett. A Svájcban élő magyar állatorvos régóta segíti a Vadmadárkórház munkáját. Professzor úr adományából épült meg idén tavasszal a nagyröpde, melynek segítségével a természetbe visszatérésre készítik fel a madarakat, de ő adományozta a csontműtétekhez szükséges eszközöket, műszereket, implantátumokat, továbbá tőle kapta a kórház a sérült madarak elhelyezésére alkalmas egyedi ketreceket is. Mindezek mellett segíti a szakmai kapcsolatokat is. Az ő segítségével jött létre a kapcsolat a Zürichi állatorvosi egyetem egzotikus és madár részlegének vezetőjével. Professzor úrról bővebben IDE KATTINTVA.   tovább »
2010.09.21. 13:33
 
A Székesfehérvári Keresztény Közösség Egyház és az EXTRÉM GENERÁCIÓ Egyesület, 2010. szeptember 25-26. napján tartja 10 éves születésnapi konferenciáját a Petőfi Music Pub-ban. A konferencián ismertetésre kerül a Keresztény Közösség Egyház néhány célkitűzése, valamint bemutatásra kerül Magyarországon először az A21 mozgalom, amely a világban lévő szex-rabszolgaság eltörléséért jött létre!   tovább »
2010.09.21. 10:23
 
Az Európai Mobilitási Hét 2002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre az európai városokban. Az első autómentes napot 1997-ben rendezték meg Franciaországban, s azóta folyamatosan, egyre több európai város csatlakozik a nagy tömegeket megmozgató eseményhez. A városi közlekedés egészségre és környezetre gyakorolt negatív hatásai miatt az Európai Mobilitási Hét 2010 központi mottója a „Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!” jelmondat lett. 2010. szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon Székesfehérvár városában is számos környezetvédelmi program lesz! Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. mint a hazai környezetvédelmi szemléletformáló oktatóprogramok egyik úttörője és szervezője szerdán egész nap ÖKO-Pack Játszóházat tart az Országalmánál a Depónia Kft. munkatársaival, ahol a gyerekek környezettudatos játékokon gyakorolhatják ügyességüket, a felnőttek pedig ajándékokat nyerhetnek egy jól kitöltött kérdőívvel. Továbbá megtudható minden helyi érdekű információ a szelektív hulladékgyűjtésről! Délelőtt 11.00 órától pedig jön az Alma Zenekar és ÖKO-riadót fog fújni a Főtéren.   tovább »
2010.09.21. 10:13
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
      
 
 
Név:
E-mail cím: