Az ÁRH Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára! Az ÁRH kampányhét, a közép-kelet európai hálózatok együttes és hangsúlyos megnyilatkozása annak érdekében, hogy az állampolgári részvétel problematikája erőteljesebben jelenjen meg az európai médiában, politikában és a civil társadalomban.Olyan rendezvények sorozatából áll, amelyek harsányan, mindenki által érzékelhetően hívják fel a szűkebb és tágabb társadalmi környezet figyelmét a részvételi demokrácia fontosságára. A programok figyelemfelkeltő jellegűek, a közjó gyarapítását, a helyi közösségi és civil cselekvést helyezik a középpontba, s azt is bemutatják, hogy mindez lehetséges. A székesfehérvári programok megtekintéséhez kattintson IDE. Tégy egy részt az egészhez! Bővebben ide kattintva.   tovább »
2010.09.21. 10:09
 
A "Centrumban az egészséges család" c. program keretében - a SZÉNA Egyesület a Családokért - családi tábort szervezett, melyet az Alcoa Alapítvány és Székesfehérvár MJV Önkormányzata támogatott. A családok 3 turnusban nyaraltak, melyek során összesen 25 család pihenhetett Siófok-Szabadifürdőn.  tovább »
2010.07.17. 14:48
 
Székesfehérvári bölcsődék által az észak-magyarországi árvízkárosultak javára összegyűjtött, mintegy másfél tonnányi adomány indult útnak július 6-án, kedden reggel Miskolcra, a helyi Családsegítő Központba. A székesfehérvári 8. számú bölcsőde által kezdeményezett, az Esélyek Háza által is támogatott gyűjtés keretében elsősorban tartós élelmiszerekkel, illetve használati cikkekkel telt meg a székesfehérvári önkormányzat teherautója.    tovább »
2010.07.07. 15:20
 
A Videoton FCF Baráti Kör Egyesület június 26-án, szombaton, 10.00 órától a társadalmi felelősségvállalás jegyében ismételten megrendezi a Sóstói stadiont és környékét érintő önkéntes napját. Ennek keretében a stadion környékén szemét gyűjtés, illetve a stadion kerítéseinek a festésére kerül sor. A programuhoz csatlakoztak a stadionban székhellyel, vagy telephellyel rendelkező idősügyi szervezetek az Alsóvárosi Kulturális Egyesület és az Alba Regia egyesület sóstói klubja is. Továbbá a Dunafém Maroshegy és a Red Blue Devils is. A rendezvényt támogatják a körzet egyéni képviselői is Brájer Éva és Radics József, továbbá Juhász László Önkormányzati képviselő. Az önkéntes segítőket, a rendezvény közben a Rex Fontana, a Mindigvár Nonstop és a Nefelejcs pékség jóvoltából megvendégelik. tovább »
2010.06.25. 10:28
 
„Hogyan tovább II.” címmel műhelykonferenciát tartanak a Drogellenes hét kapcsán a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezésében kedden a Hiemer-házban. A résztvevők többek között az új nemzeti drogellenes stratégia alapelveit, illetve a városi kábítószer-ellenes stratégiát tekintik át. További részletek a forrás oldalon: www.szekesfehervar.hu   tovább »
2010.06.23. 10:00
 
Székesfehérvár segítőszándékú, sportokat kedvelő fiataljai összefogtak Fejér megye árvízkárosultjainak megsegítésére. A „Mozdulj az árvízkárosultakért!” elnevezésű program, 2010.06.27-én, vasárnap délután 15.00 és 18.00 között kerül megrendezésre az István Király Általános Iskola belső udvarán és tornateremben. A rendezvény legfőbb üzenete, hogy az aktív cselekvés, a segítőszándék nemcsak emberek százainak teremt lehetőséget az újrakezdéshez, hanem azoknak a közösségeknek is, akik egymásra találnak a „jó ügyek” mentén. Promo video és Rádió spot! tovább »
2010.06.18. 12:42
 
A MikulásGyár, a Ségécé Plaza-lánc és a Magyar Vöröskereszt sok év óta jól működő hármasa nagyszabású adománygyűjtést szervez az árvízkárosultak részére. A legnagyobb hazai jótékonysági akció, a MikulásGyár, az eddigi megszokott decemberi aktivitáson túl kötelességének érzi, hogy a 12 hazai Plaza közreműködésével (Alba, Csepel, Debrecen, Duna, Győr, Kanizsa, Kaposvár, Miskolc, Nyír, Szeged, Szolnok, Zala Plaza) bármikor segítsen, amikor igazán szükség van erre. Június 14. és 20. között a fenti Plazákban várják a felajánlásokat, tisztító- és tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket, és új ruhákat, amelyeket a Magyar Vöröskereszt elszállít a rászorulók részére.  tovább »
2010.06.18. 10:13
 
Székesfehérvár Önkormányzata adománygyűjtésbe kezdett az ország árvíz sújtotta területein élő emberek javára. Az adományokat a Városház téren felállított faházban várják, ami reggel 9 órától 12-ig és 15 órától 18 óráig, szombaton pedig reggel nyolc és dél között tart nyitva. Bővebben: www.szekesfehervar.hu tovább »
2010.06.18. 10:09
 
 A konszenzus Alapítvány Fejér Megyei Szervezete, a Székesfehérvári Képző Központ, és a Grundfos Magyarország Kft. 65 millió forintos pályázati forráshoz jutott egy TÁMOP program keretében. A 6,5 millió forint önrésszel kiegészített program célja, hogy minél több fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű ember kerülhessen integrált foglalkoztatás formájában olyan munkahelyekre, amelyek figyelembe veszik a dolgozók egészségi állapotát. A Grundfos Magyarország Kft. székesfehérvári gyára - ahol jelenleg is 60 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak 4 órás munkarendben - befogadó munkahelyként vesz részt a programban. (Forrás: www.szekesfehervar.hu) tovább »
2010.06.15. 17:39
 
Egy olyan három napos program a Civil Centrum Alapítvány szervezésében Siófokon, ahol a 14 és 29 év közöttiek, aktívan részt vehettek Székesfehérvár Megyei Jogú Város készülőben lévő ifjúsági koncepciójának előkészítésében. A szervezők tehát várnak minden társadalmilag aktív 14 és 29 év közötti fiatalt, aki diák önkormányzati munkájával, civil szervezeti önkéntességgel, közösség építő munkájával eddig is segítette korosztálya életét.  tovább »
2010.06.15. 10:47
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
      
 
 
Név:
E-mail cím: