Az elmúlt napok extrém időjárási körülményei számos településen teremtettek közegészséget veszélyeztető helyzetet. Éppen ezért az ÁNTSZ felhívja a lakosság és az érintett önkormányzatok figyelmét arra, hogy az árvízzel, belvízzel sújtott területeken a járványok, betegségek elkerülése érdekében a legfontosabb teendő a fertőtlenítés. Az ÁNTSZ kistérségi és regionális intézeteinek munkatársai folyamatos kapcsolatot tartanak az érintett települések vezetőivel, irányítják és ellenőrzik az árvíz idején szükséges közegészségügyi feladatokat, személyes jelenlétükkel is segítik a fertőtlenítés megfelelő elvégzését és megtörténtét. A fertőző betegségek megelőzéséről, illetve a fertőtlenítés menetéről további részletek itt. tovább »
2010.06.09. 11:21
 
Június 5-én újabb fordulójához érkezett az az összefogás sorozat, amelyet székesfehérvári vállalatok környezetvédelmi szakemberei indítottak el, hogy a környezetvédelmi szempontból jeles napokon olyan akcióval rukkoljanak elő, mely a lehető legnagyobb társadalmi összefogás eredménye és környezetünk állapotának javítása érdekében történik. Ezúttal a Cerbona volt a főszervező, többszörösen kitéve magáért, hiszen használt liszteszsákokba gyűjtöttük a hulladékot a palotavárosi tavak mellett a Királyok parkjánál, illetve minden résztvevőt királyi módon elláttak cerbona szeletekkel. A társak pedig az Alcoából, a Grundfostól, Machertől, Metalfortól, Nervetti Kft-től, a Zöldvilág 93 Bt-től, Gaja Egyesülettől érkeztek, de csatlakoztak más lelkes „zöldek”is, véletlenül sem feledkezve meg a palotavárosi horgászokról és a gyerekekről sem. A nap eredményeképpen 4 köbméternyi hulladék gyűlt össze, tiszta lett a tavak környéke és a csatornapart. Az időjárás ezúttal kegyes volt hozzánk, hiszen jó ügyet szolgáltunk. tovább »
2010.06.07. 15:47
 
A szegénység számtalan arca közül néhányat fotókon és rövid szövegeken keresztül mutatnak be a kiállítás szervezői a székesfehérvári Alba Plázában. Tíz téma mentén olyan emberek és közösségek életébe kapunk betekintést, akik eltérő helyzetük, körülményeik ellenére hasonló gondokkal küzdenek. Spányi Antal megyéspüspök kiemelte, hogy nem az a lényeg, kinek a hibájából került valaki nehéz helyzetbe, sokkal inkább azzal kellene foglalkozni, hogyan segíthetünk egymásnak. Székesfehérvár polgármestere Warvasovszky Tihamér a megnyitón arról is beszélt, hogy a szegénység kifejezést hallva nem feltétlenül az anyagiakra kell asszociálnunk. Bővebben: www.szekesfehervar.hu Honlap: www.100legszegenyebb.hu tovább »
2010.06.07. 14:40
 
Ismét közeledik a Baseball szezon. 2010-ben is megrendezésre kerül a Baseball tábor, 6-20 éves korosztály számára! Ha szeretnél jönni a táborba, akkor alul kérlek regisztráld magad. Ha nem regisztrálod magad, nem tudjuk lefoglalni számodra a helyet. Már nagyon várjuk a találkozást, új edzők, új felállás lesz idén. Szólj barátaidnak is, nem szabad ilyen tábort kihagyni. Baseball tábor időpontja: 2010. július 5-9 (minden nap 17:00-20:00-ig). Jelentkezési határidő: 2010. június 15. Helyszín: Székesfehérvár, VIDEOTON Oktatási Központ mögött. Bővebben: www.kke.hu tovább »
2010.06.07. 11:38
 
A humán papillomavírus a leggyakoribb szexuális úton terjedő vírus. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007-ben határozta el, hogy teljes védelemben részesíti minden évben a 12 éves lányokat a HPV okozta két leggyakoribb megbetegedés ellen. 2010-ben kiterjeszetették a prevenciós programot és kedvezményesen biztosítják a három részoltásból álló, négykomponensű méhnyakrák és nemi szervi szemölcs elleni oltóanyagot idősebb korosztályok számára is. A 12 éves korosztálynak továbbra is ingyenes a védőoltás. A hölgyeknél 14-26 éves korig, illetve az orvos egyéni elbírálása alapján akár 45 éves korig, fiúknál 9-15 éves korig pedig kedvezményesen lehet megvásárolni az oltást. Bővebben: www.szekesfehervar.hu tovább »
2010.06.07. 11:06
 
Székesfehérvár Városgondnokság magáénak érzi az "Adj vért és ments meg egy életet!" jelmondatot. Nemrégiben felkeresték a gondnokság önkéntesei a fehérvári véradó állomást, akik örömmel fogadták jelentkezésünket. Csütörtökön a Városgondnokság épületében pedig kihelyezett véradást szerveztek. "Az akció olyan jól sikerült, hogy hagyományt szeretnénk teremteni belőle." - mondta Béndek Balázs gazdasági igazgatóhelyettes. (Forrás:www.szekesfehervar.hu) tovább »
2010.06.03. 12:52
 
A gyermeknapi Ágacska előadásra, 120 darab jegyet ajánlott fel a város felelősségi programjában résztvevő Philips. A jegyeket, Warvasovszky Tihamér polgármester átadta a Szegényeket Támogató Alapítvány részére. A szétosztásban az iskolák gyermekvédelmi felelősei közreműködtek. Az Alapítványt még 1990-ben hozta létre a SZETA Székesfehérvári Csoportja azzal a szándékkal, hogy rászoruló székesfehérvári családoknak - azon belül elsősorban gyermekeknek - segítséget nyújtson, és olyan szolgáltatásokat szervezzen számukra, amelyekkel a kulturális és szociális hátrányaik mérsékelhetők. tovább »
2010.06.03. 10:15
 
A Cerbona Zrt. szervezésében, a munkatársak részvételével, környezetvédelmi programra kerül sor, szombaton (június 5-én) a Palotavárosi Tavaknál. Remélhetőleg az égiek áldásával a programot napsütés, és nem eső kíséri! A tervek között szerepel a Tó környékének hulladékmentesítése, a Királyok Parkjánál a bokrok gyommentesítése és a faragott szobrok átfestése. tovább »
2010.06.03. 08:42
 
Az Alcoa, 2010. április-május hónapban, újabb ruhagyűjtést szervezett a dolgozói körében. 53 kolléga járult hozzá az akció sikeréhez. Az eredmény: 640 kg ruha, 41 kg cipő és 31 kg játék. A felajánlások szétosztásában a Smart Grant Alapítvány segít. Az alapítványa SZÉNA Egyesület a Családokért szervezetből vált, ki a ruha-adományok hatékonyabb elosztása miatt.  tovább »
2010.06.03. 08:19
 
Székesfehérvár Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága meghirdette a „Tiszta, virágos és egészséges Székesfehérvárért" elnevezésű városszépítő versenyt. Felhívással fordultak a város polgáraihoz, intézményekhez, civil szervezetekhez, lakóközösségekhez, vállalkozásokhoz, üzletekhez, pénzintézetekhez, szállodákhoz, hogy vegyenek részt a lakókörnyezetük virágosításában, környezetük tisztántartásában, minél több gondozott zöldfelület kialakításában, fenntartásában. Letölthető felhívás. tovább »
2010.06.01. 23:01
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
      
 
 
Név:
E-mail cím: